Asiyenin Poğaçası Tanımı İçin Gereçler

Hamuru için;

  • 5 su bardağı un
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta
  • 200 gr eritilmiş margarin
  • 2 kaşık yoğurt

İçi için ;

  • 3 orta haşlanmış patates
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için;

  • 1 yumurta
  • Çörek otu

Asiyenin Poğaçası Tanımı Yapılışı

Birinci olarak derin bir kaba unumuzu koyuyoruz .Tam ortasını açıp yumurtayı ve yoğurdu margarini koyuyoruz ve karıştırıyoruz.Sonra mayayı ve şekeri koyup hamuru yoğurmaya başlıyoruz .Sonra tuzu koyup yoğurmaya devam ediyoruz .Kulak göğsü kıvamında bir hamur elde ediyoruz. Üzerini güzelce kapatıp mayalandırıyoruz.Haşlanmış patatesleri de bir kaba koyuyoruz.Çatalla eziyoruz.Ezdikten sonra pul biber ve tuzu koyup yeterlice püre haline getiriyoruz.Mayalanan hamurumuzu alıp istediğimiz biçimleri verebiliriz.İçine iç harcımızı koyup isteğe nazaran poğaçamızı hazırlıyoruz. Yağlanmış tepsimize poğaçalarımızı yerleştirip üzerine yumurta sürüp çörekotu serpiyoruz ve 200 derece fırında 20 dk civarı pişiriyoruz. Afiyet olsun.