Asiyenin Mercimek Köftesi Tanımı İçin Gereçler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 demet maydanoz
  • Taze küçük marullar isteğe bağlı

Asiyenin Mercimek Köftesi Tanımı Yapılışı

Birinci olarak mercimeğimizi yıkayıp bir tencerede suyla suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Sonra suyunu çeken mercimeğimize bulgurlarımızı koyup ağzını kapatıp şişmesini bekliyoruz. Onlar şişerken bir tavaya soğanlarımızı yemeklik ince ince doğrayıp yağda kavuruyoruz, rengi dönmeden salçamızı  katıp karıştırıyoruz en son pul biberi katıp ateşten alıyoruz. Şişen bulgurun içine bu harcı döküp karıştırıyoruz şayet soğuksa elinizle yoğurun daha güzel olacaktır. Yoğururken ince kıyılmış maydanozlarımızı tuz ve limon suyumuzu katıp yoğurmaya devam ediyoruz. Yoğurma süreci bittikten sonra elimizle küçük küçük sıkımlar halinde tabağa yerleştiriyor marullarla servis ediyoruz afiyet olsun.