Antep Metodu Yağlı Köfte Tanımı İçin Materyaller

  • 2 adet domates
  • 2 ufak kuru soğan
  • 7-8 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz
  • 2 su bardağı zeytinyağı
  • İnce bulgur (Kişi başı bir çay bardağı denk gelecek biçimde konacak )

Antep Tarzı Yağlı Köfte Tanımı Yapılışı

Kişi başı bir çay bardağı olarak hesaplanan bulgur yoğurma tepsisine alınır. Üzerine rendelenmiş domates eklenir ve bulgur düzgünce ölene kadar yoğurulur(yaklaşık 20 dakika) üzerine ince doğranmış sarımsak ve soğan, biber ve domates salçaları, kimyon karabiber ve tuz eklenir. Zeytinyağı tavaya alınarak kaynar hale gelene kadar ısıtılır ısınan yağ köftenin üzerine dikkatli bir biçimde dökülür. Biraz soğuduktan sonra güzelce yoğurulur üzerine doğranan maydanoz eklenir ve yumurta büyüklüğünde yuvarlak formda sıkılır. Yanında da bir bardak soğuk ayranla yenir ???? Afiyet olsun.