HAZIRLANIŞI:

Doğum günlerinin ya da özel günlerin vazgeçilmezlerinden olan Antep Fıstıklı Pasta yapmak için;

Bir kabın içine pandispanya ununu ve yumurtaları aldıktan sonra, içine suyu ekleyerek 5 dakikadan az bir süre iyice çırpıyoruz. 50 gr. öğütülmüş antep fıstığını da bu karışıma ekleyip iyice karıştırıyoruz. Yağlanmış pişirme kabına karışımı boşalttıktan sonra fırınımızı 170 dereceye alt ve üst yanacak şekilde ayarlayıp pandispanyayı 30 dk. altlı üstlü pişirip soğumaya bırakıyoruz.

Pasta kremasını hazırlamak için kahveyi, sütü ve pasta kremasını bir kapta 2-3 dk. çırpıyoruz. Soğuyan pandispanyayı yatay bir şekilde kesip, hazırladığımız pasta kremasını alt kısma yeterli olacak şekilde sürüyoruz. Dilerseniz kremanın üzerine antep fıstığı ve çikolata rendesi serpebilirsiniz.

Bu işlemi tamamladıktan sonra pandispanyanın üst kapağını da kapatıp kremayı pastanın tamamını kaplayacak şekilde, bir spatula yardımıyla sürüyoruz. Pastanın üzerini, önceden hazırlanmış antep fıstıkları ve rende çikolata ile süslüyoruz. 1-2 saat kadar buzdolabında dinlendirdiğimiz pastamız servise hazırdır, afiyet olsun.

MALZEMELER:

  • Pandispanya için;
  • 1 Paket Pandispanya Unu
  • 3 Adet Yumurta
  • 1 Çay bardağı Su 
  • 50 gram öğütülmüş Antep Fıstığı 
  • Pasta kreması için;
  • 1.5 Su Bardağı Süt 
  • 4 Çay Kaşığı Granül Kahve 
  • 1 Paket Vanilinli Pasta Kreması
  • 20 gram rendelenmiş Sütlü Çikolata 
  • Süsleme için;
  • 2 Yemek Kaşığı Antep Fıstığı (Öğütülmüş) 
  • 20 gram rendelenmiş Sütlü Çikolata