Klasik kek tariflerinden sıkıldıysanız, konuklarınız için farklı bir ikram arıyorsanız; daha ilk lokması ile ağızda dağılarak adeta bir lezzet karnavalı yaratan yumuşak limonlu kek tarifi tam da size göre olacaktır
Malzemeler
*2.5 su bardağı un
*3 adet yumurta
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı toz şeker
*1 paket vanilya
*1 kabartma tozu
*1 çay bardağı ılık sıvıyağ
*1 adet sarı renkte tatlı limon
Hazırlanışı
1-)Öncelikle cam bir kabın içerisinde 1 su bardağı toz şeker ile 3 adet yumurtayı köpük kıvamına gelinceye kadar iyice karıştırınız.
2-)Yumurta ve şeker karışımının içerisine sırasıyla 1 su bardağı süt, 1 çay bardağı ılık sıvı yağ, 1 paket vanilyayı ekleyin.
3-)Limonun kabuğunu zedelenmeyecek şekilde küçük bir rende ile rendeleyin ve içerisinin suyunu sıkarak karışıma ilave etmek için bir köşede bekletin.
4-)Limon karışımını da yukarıda hazırlanan yumurta-şeker-süt-sıvıyağ ve vanilya karışımının tamamına yavaşça ilave ediniz.
5-)Son olarak elenen un ve 1 paket kabartma tozunu karışıma ilave ederek akışkan bir hamur kıvamına getiriniz.
7-)Önceden yağlanmış kek kalıbının içerisine akışkan kek hamurunu ilave ederek, 170 dereceye ayarlanmış fırında 40 dakika kadar pişiriniz.
8-)Pişip pişmediğini kürdan yardımı ile kontrol ederek fırından çıkarınız. Üzerine isteğe bağlı şekilde limon kabuğu ya da pudra şekeri ilave ederek misafirlerinize ikram ediniz. Afiyet olsun