Klasik kek tariflerinden sıkıldıysanız, konuklarınız için farklı bir ikram arıyorsanız; daha ilk lokması ile ağızda dağılarak adeta bir lezzet karnavalı yaratan yumuşak limonlu kek tarifi tam da size göre olacaktır

Malzemeler

*2.5 su bardağı un

*3 adet yumurta

*1 su bardağı süt

*1 su bardağı toz şeker

*1 paket vanilya

*1 kabartma tozu

*1 çay bardağı ılık sıvıyağ

*1 adet sarı renkte tatlı limon

Hazırlanışı

1-)Öncelikle cam bir kabın içerisinde 1 su bardağı toz şeker ile 3 adet yumurtayı köpük kıvamına gelinceye kadar iyice karıştırınız.

2-)Yumurta ve şeker karışımının içerisine sırasıyla 1 su bardağı süt, 1 çay bardağı ılık sıvı yağ, 1 paket vanilyayı ekleyin.

3-)Limonun kabuğunu zedelenmeyecek şekilde küçük bir rende ile rendeleyin ve içerisinin suyunu sıkarak karışıma ilave etmek için bir köşede bekletin.

4-)Limon karışımını da yukarıda hazırlanan yumurta-şeker-süt-sıvıyağ ve vanilya karışımının tamamına yavaşça ilave ediniz.

5-)Son olarak elenen un ve 1 paket kabartma tozunu karışıma ilave ederek akışkan bir hamur kıvamına getiriniz.

7-)Önceden yağlanmış kek kalıbının içerisine akışkan kek hamurunu ilave ederek, 170 dereceye ayarlanmış fırında 40 dakika kadar pişiriniz.

8-)Pişip pişmediğini kürdan yardımı ile kontrol ederek fırından çıkarınız. Üzerine isteğe bağlı şekilde limon kabuğu ya da pudra şekeri ilave ederek misafirlerinize ikram ediniz. Afiyet olsun