Adana Kozan Metodu Kısır Tanımı İçin Gereçler

  • 2.5 su bardağı esmer bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 2adet saltalık
  • 1 kısım yeşil soğan
  • salça
  • yarım demet maydanoz
  • yarım demet dereotu
  • bir tutam nane
  • Kırmızı Biber
  • pul biber
  • kimyon
  • nar ekşisi
  • limon
  • isteğe nazaran havuç rendesi, kara lahana rendesi, turp rendesi de katılabilir fakat koşul değil

Adana Kozan Yordamı Kısır Tanımı Yapılışı

Evvel bulgurumuzu çukur bir kaba döküyoruz. Üzerine kuru soğanımızı küçük küçük doğruyoruz. Yaklaşık 5 su bardağı kaynar su ek edip ağzını kapatıyoruz. Daha sonrada üzerine bir sofra bezi örterek bulgurumuzun çekmesini ve şişmesini) sağlıyoruz. Öteki taraftan domates salatalık ve yeşillikleri doğruyoruz. Suyunu çekip yumuşayan bulgura 2 yahut 2. 5 yemek kaşığı salça katıyoruz tabi ki salçanızın rengi değerli bulgura verdiği kırmızılığı kâfi bulana kadar katın salçayı bu size kalmış baharatları katın. Daha sonra elinize biraz yağ dökerek yoğurun, yumuşayınca salatalıkları ek ederek biraz daha yoğurun ardından domatesleri ek edin ve karıştırın daha sonra yeşillikleri ve limon suyunu biraz da nar ekşisini ilave edin yoğurmadan birbirine karışmasını sağlayın. Yanında marul, ıspanak yaprağı, asma yaprağı üzere yeşilliklerle bir arada turşu, domates, salatalık üzere yiyeceklerle sunum yapabilirsiniz.  Ayranı da yanında içmeyi ihmal etmeyin.  Saygılar afiyet olsun.