Acılı Ezme Tanımı İçin Materyaller

  • 2 domates
  • 3 adet sivri biber
  • 1 adet kırmızı salça biberi
  • 3 diş sarımsak
  • 4-5 tel maydanoz
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Pul biber
  • İsot
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 orta uzunluk kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası

Acılı Ezme Tanımı Yapılışı

Domates, biberler, sarımsak, maydanoz rondoda çekilir. Soğanı bıçakla incecik doğra suda yıka süzerek sudan çıkar havlu kağıdın üzerine koyun. Rondodan çektiğiniz karışıma soğanı ve başka gereçleri katın yeterlice karıştırın. Ezmenizi 2 gün buzdolabının olağan kısmında saklayabilirsiniz.