Acılı Ekşili Ezme Tanımı İçin Gereçler

  • 2 domates
  • 2 yeşil biber
  • 2 orta uzunluk soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım limon
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • Zeytinyağı
  • Tuz. K. Biber, Pul biber
  • İsteğe bağlı nane

Acılı Ekşili Ezme Tanımı Yapılışı

Soğanı ve sivri biberi rondoya atıp ince kıyalım. Süzgece alıp süzmeye bırakalım. Domatesin kabuklarını soyalım. Dörde bölüp başka materyaller le rondoya koyup ezelim. Bir yerde beklettiğimiz ve süzdüğümüz soğanlarla harmanlayalım. AFİYET OLSUN ☺

Not:Salça ölçüsünü kendiniz isteğinize nazaran çoğaltabilirsiniz. Ben fazla salçalı sevmiyorum.