Çikolatalı mus
Çikolatalı mus

Tatlı deyince birçok insanın aklına çikolata gelir. Çünkü çikolata tek başına bile gerek görüntüsü gerek tadıyla birçok duyguyu doygunluğa ulaştırabilir. Çikolatayı çok kolay şekilde vazgeçemeyeceğiniz ve lezzeti zirvede hissedebileceğiniz tatlılara dönüştürmek mümkün. İşte sizler için 5 çikolatalı tatlı önerisi.

1) Çikolatalı Meyveler 

Malzemeler:

  • Muz, kivi, çilek, şeftali gibi istediğiniz bir meyve
  • Sütlü veya bitter çikolata
  • Fındık veya badem
  • Çöp şiş çubuğu

Yapılışı:

Öncelikle çöp şiş çubuklarına istediğiniz meyveyi geçirin. Benmari usulü erittiğiniz çikolatayla meyvelerinizi tamamen kaplayın ve çikolatanız donmadan, ince doğradığınız veya mutfak robotundan geçirdiğiniz fındık ve bademi üzerine serpiştirin. İşte bu kadar kolay!

Çikolatalı meyveler
Çikolatalı meyveler

2) Çikolatalı Mus

Malzemeler:

  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 250 gr bitter çikolata
  • 5 yumurta sarısı
  • 500 ml krema
  • Yarım çay kaşığı kahve
  • 100 gr pudra şekeri

Yapılışı:

Öncelikle yumurta sarılarını, pudra şekeriyle çırpın. Çırptıkça krema gibi bir kıvama geldiğini ve köpük köpük olduğunu göreceksiniz. Başka bir kapta da kremayı krem şanti kıvamına gelen kadar çırpın. Benmari usulü erittiğiniz ve içerisine tereyağını da koyduğunuz çikolatanın içine öncelikle yumurtalı karışımı ilave edin ve karıştırın. Bu işlemi hızlı bir şekilde yapın ki yumurtalarınız pişerek topaklanmasın. Daha sonra da kremayı ekleyerek karıştırmaya devam edin. En son kahveyi de ekleyin ve iyice karıştırın. Kaselere böldüğünüz musu 2 saat kadar buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz.

3) Sağlıklı Ve Lezzetli Vegan Çikolata

Malzemeler:

  • 3 çorba kaşığı dark (Bitter) Kakao
  • 6 kaşık erimiş Hindistan cevizi yağı
  • 3 çorba kaşığı bal veya pekmez
  • Fındık, ceviz, badem

Yapılışı:

Öncelikle Hindistan cevizi yağını ve kakaoyu homojen olana kadar karıştırın. Daha sonra içerisine balı veya pekmezi ekleyin. Karışıma en son içinde olmasını istediğiniz kuru yemişleri ilave edin. İsterseniz fındık ve bademin yerine incir ve kuru kayısı da kullanabilirsiniz. çikolatanızı küçük bu kalıplarına koyun ve buzluğa atın. 30 dakika kadar sonra, çikolatanız donunca tüketebilirsiniz.

4) Kakaolu Hurma Topları

Malzemeler:

  • 15 adet hurma
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı Hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı fındık içi

Yapılışı:

Hurmaların çekirdeklerini çıkarın ve hurmaları yumuşaması için yarım saat kadar sıcak suda bekletin. Yumuşayan hurmaları mutfak robotunda ezin. Ezilen hurmaların içine kalan bütün malzemeleri ekleyin ve fındıklar tamamen ezilene kadar robotla işleme devam edin. Hurmalı karışımınız iyice ezilip parçalı bir hamur kıvamına gelince, karışımdan minik toplar yapın. Yaptığınız topları isteğinize göre, Hindistan cevizine veya pasta süsüne bulayabilirsiniz.

Kakaolu hurma topları
Kakaolu hurma topları

5) Çikolatalı Islak Kek

Malzemeler:

Kek için:

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Sosu için:

  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao

Yapılışı:

Öncelikle kek için gerekli olan malzemeleri karıştırarak, diğer keke harçlarına göre daha sıvı bir kek harcı elde edin. Kek hamurunuzu yağladığınız bir borcama veya fırın tepsisine aktarın. Kekinizi 180 derece 45 dakika pişirin. Keki almak üzereyken sosu da hazırlamış olun. İkisinin de yeni pişmiş olması gerekiyor. Daha sonra dilimlere ayırdığınız kekinizin üzerine sosu dökün.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*