4 Sos Çeşidiyle Spagetti
4 Sos Çeşidiyle Spagetti

Spagetti; İtalyan Mutfağı’nın dünya yemek kültürüne kazandırdığı; uzun, ince, silindirik çeşitli şekillerde üretilen zenginliklerden birisidir. Günümüzde temel gıda maddelerinden olup öğütülmüş buğday ve sudan yapılır. Hepimizin severek tükettiği spagetti birçok farklı tariflerle hazırlanıyor. Özellikle hazırlanan soslar eşliğinde servis edildiğinde parmaklarınızı yiyebileceğiniz nefis tatlar hazırlayabilirsiniz.

Domates Soslu Spagetti

Malzemeler

  • 1 paket makarna
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 4 adet sivri biber
  • 3 adet domates
  • 4 diş sarımsak
  • Yeteri kadar tuz

Hazırlanışı

Suyu tencerenize alınız ve bir miktar tuz ekledikten sonra kaynatınız. Suyunuz kaynadıktan sonra makarnayı ilave ederek yaklaşık on dakika kadar pişiriniz. Bir çatal yardımıyla pişme durumunu test ediniz ve suyu süzerek kenara alınız. Sosu için geniş bir tavada zeytinyağı ile birlikte, salça, doğranmış olan domates, sarımsak ve sivri biberleri beş altı dakika kadar orta ateşte pişiriniz. Sosun yüksek ateşte yanmamasına özen gösteriniz. Sonrasında sosu sıcak olarak makarnanın üzerine gezdirip karıştırdıktan sonra servise hazırdır.

Domates Soslu Spagetti
Domates Soslu Spagetti

Köri Soslu Spagetti

Malzemeler

  • 1 paket makarna
  • 1 paket krema(200 ml.)
  • 1 yemek kaşığı köri
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yeteri kadar tuz

Hazırlanşı

Makarnayı klasik şekilde haşladıktan sonra süzme işlemi sırasında bir bardak makarna suyu ayırınız. Sos için sıvı yağda unu kavurduktan sonra kremayı ekleyerek koyu kıvama erişene dek pişiriniz. Pişirme esnasında sürekli karıştırmayı unutmayınız. Köriyi ayırdığınız bir bardak suya karıştırınız ve kremanın üzerine ekleyiniz. Bir süre daha kısık ateşte pişirdikten sonra sosunuzu makarna ile karıştırıp servis yapınız.

Köri Soslu Spagetti
Köri Soslu Spagetti

Bolonez Soslu Spagetti

Malzemeler

  • 250 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber

Hazırlanışı

Makarnayı klasik bir şekilde haşlayıp bir kenara bırakınız. Sos için ince kıyılan soğan ve sarımsakları tereyağıyla beraber pembeleşinceye kadar kavurunuz. Ayrı bir tavada da kıymayı kavurunuz ve soğan ve sarımsağı ekledikten sonra pişirmeye devam ediniz. Son olarak salçayı, soyduğunuz domatesleri, tuz ve baharatları ekleyip kıvama gelene kadar kaynatınız. Sos hazır olduktan sonra makarna ile karıştırıp servis ediniz.

Bolonez Soslu Spagetti
Bolonez Soslu Spagetti

Kremalı Mantar Soslu Spagetti

Malzemeler

  • 15 adet mantar
  • 1 paket krema
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz, karabiber

Hazırlanışı

Makarnayı haşlayıp ayırınız. Bir tavada tereyağıyla birlikte ince doğranan mantar ve ince kıyılmış sarımsakları kavurunuz. Ardından kremayı tuzu ve baharatları ekleyip kıvama gelene dek kaynatınız. Sonrasında makarnanızın üzerine gezdirip karıştırdıktan sonra yemeğiniz servise hazırdır. Afiyet ol

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*