Kısır yapımı
Kısır yapımı

​​​​​​​İsterseniz akşamüstü misafirlerine yanında haşlanmış taze yaprak ve 1 bardak soğuk ayranla, isterseniz akşam öğün olarak afiyetle tüketebileceğiniz hem doyurucu hem lezzetli hem de pratik şipşak kısır herkesin vazgeçilmezidir. Bu kısırın salatası da içinde olduğundan dolayı yanına ekstra bir şey hazırlamanız gerekmez.

Kolay kısır yapımı
Kolay kısır yapımı

Malzemeler ve hazırlanış kısmın uzunluğu gözünüzü korkutmasın. Bu tarif çok pratik!

Malzemeler

  • 4 çay bardağı köftelik ince bulgur
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 küçük kuru soğan
  • 3-4 dal yeşil taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 adet salatalık
  • 2 adet domates
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı zeytin yağı
  • Sıcak su
  • Yarım limon
  • 3-4 yemek kaşığı nar ekşisi

Hazırlanışı

  • Öncelikle derin bir kaseye aldığınız köftelik ince bulgurun üzerini geçecek kadar sıcak su koyup suyu çekmesi için ağzını kapatıp bekletin. Salata kase modelleri için https://www.ews.com.tr/ews-kitchenware-akrilik-salata-kasesi-mor-2024 adresini ziyaret edebilirsiniz.
    EWs Kitchenware akrilik salata kasesi mor
    EWs Kitchenware akrilik salata kasesi mor
  • Hiç vakit kaybetmeden köftelik bulgur ıslanırken bir yandan kuru soğanı yemeklik küp küp doğrayın ve üzerine domates salçasını ve biber salçasını ekleyerek bir kaseye koyun.
  • Kaseye koyduğunuz kuru soğan- salça karışımının üzerine tuz, karabiber, kimyon ekleyin ve karıştırın.
  • Güzelce yıkadığınız maydanoz ve yeşil soğanı alın ve ayrı bir kaba yarım demet maydanozu ufak ufak, yeşil soğanı enine halka halka doğrayın.
  • Nar ekşisi, limon ve zeytinyağını da küçük bir kaseye koyun.
  • Domatesleri soyduktan sonra küp küp yemeklik doğrayın ve salatalıkları da kısırın içinde çok belirgin durmayacak şekilde küçük küçük doğrayın sonrasında bunları da bir kaseye alın.
    Hızlı kısır yapımı
    Hızlı kısır yapımı
  • Şimdi sıra geldi her birini birbiri üstüne eklemeye; yumuşayan bulgura 1. Adımdaki baharatlı soğan salça karışımını ekleyip salçalar homojen dağılana kadar yoğurun.
  • Sonrasına üzerine doğradığınız yeşillikleri ekleyip çok ezmeden karıştırın.
  • Üzerine zeytinyağı, limon, nar ekşisini ekleyip güzelce karıştırın.
  • Son olarak domates ve salatalığı ekleyip ezmeden bir iki defa karıştırın.
  • Kısırınız servise hazır afiyet olsun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*